خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا و تأثیر آن بر مهاجرت

با خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا چه اتفاقی خواهد افتاد؟
انگلستان کشوری مقتدر و نیرومند بوده که طی تاریخ اتفاقهای زیادی را از سر گذرانده و مردم این کشور سختیهای زیادی را تحمل کردهاند. امروزه انگلیس نتیجهٔ تمام این سختیها را با داشتن اقتدار جهانی و داشتن شرایطی پیشرو و مدرن دیده است و میخواهد با تلاشهای پی در پی در همین شرایط باقی بماند. این کشور در سالهای اخیر چیزهای مثل ارتش دفاعی متحد اروپایی، حضور در معاهدهٔ شنگن، داشتن واحد پول مشترک اروپایی، منشور اجتماعی اروپایی و مواردی از این دست را نپذیرفته و امروز هم با خبر خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا مواجه شدیم. خبری که خیلیها معتقد هستند میتواند خطرات زیادی را در قارهٔ اروپا و حتی در سراسر دنیا به دنبال داشته باشد و خسارتهای زیادی را بر جای بگذارد. اما چیزی که بیش از بقیهٔ موارد برای ایرانیان مهم است و مردم ایران را به فکر فرو برده تأثیر خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا بر برنامههای مهاجرتی آنها به این کشور و شرایط اخذ ویزای انگلیس است. چیزی که تعداد زیادی از هم وطنان ما احتمالاً ماهها و حتی سالها برای به دست آوردنش تلاش کردهاند و امروز نگران بر باد رفتن تمام تلاشها و هزینههایی که کردهاند هستند. ما در این مطلب به تأثیری که خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا بر مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای بریتانیا می گذارد میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
چرا خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا اتفاق افتاد؟
دلایل متعددی برای خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا وجود دارد که از دید مسئولان و حکومت این کشور منطقی و به نفع مردم بریتانیا خواهد بود. نکتهٔ اول در مورد پرداخت حق عضویت سالانه است. همان طور که میدانید هر کشوری برای اینکه در اتحادیه بماند باید سالانه حق عضویت پرداخت کند و مبلغی بالغ بر چهار میلیارد و اندی یورو باید بپردازد. این مبلغ بسیار هنگفتی است و مشکل انگلیس اینجاست که این مبلغ برای کشورهای اروپایی خرج میشود که دارای اقتصاد ضعیفی هستند. در واقع با این کار کشورهای اروپایی مجبور به کمک به یکدیگر میشوند و انگلستان هیچ وقت با عمل جبر بر این کشور موافق نبوده است. به علاوه اینکه قوانین و دستوراتی که در این اتحادیه وضع میشود لازم الاجرا است و همین موضوع دوباره نیاز به کرنش و پایبندی به قوانین دارد و انگلستان از گذشته تا کنون کشوری بوده که قوانین را وضع میکرده و خوش ندارد کسی برایش قوانین وضع کند. از سوی دیگر چون انگلستان در اتحادیه است، دیگر کشورهای اروپایی میتوانند آزادنه در آبهای آزاد این کشور رفت و آمد کرده و امور ماهیگیری را انجام دهند که خب از لحاظ اقتصادی کاملاً به ضرر انگلیس خواهد بود. به علاوه مهاجرت مردم دیگر کشورهای اروپایی به انگلیس بدون وجود عوامل بازدارنده باعث شده فرصتهای شغلی مردم انگلیس کاهش پیدا کرده و دولت مجبور به تقبل هزینهٔ آنها شود.
اگر مسائل اقتصادی را کنار بگذاریم، مشکل دیگری که از بعد سیاسی انگلیس را از بودن در اتحادیهٔ اروپا دلسرد کرده است، انتخاب انتصابی اعضای کمیسیون اتحادیهٔ اروپا است که باعث شده یک سیستم غیر دموکراتیک به وجود آمده و قدرت در دست افراد خاصی رد و بدل شود. نکتهٔ بعدی قوانین مهاجرتی است که در اتحادیهٔ اروپا و خصوصاً با اعمال قدرت کشوری مثل آلمان باعث دادن مجوز برای فرود بیش از هفتصد هزار پناهجو به کشورهای اروپایی شدهاند. این پناهجویان که معمولاً افراد جنگ زده و بی سرمایهٔ سوری، لبنانی یا عراقی هستند تنها باری بر دوش دولت خواهند بود و نه تحصیلات خاصی برای به کار گیری آنها در سیستمهای بالای کاری دارند و نه سرمایهای که بتوانند به اقتصاد کشور مقصد کمک کنند. در این صورت دولت باید تا چند وقت هزینهٔ زندگی آنها بپردازد و بعد هم آنها با اشتغال در این کشور فرصتهای شغلی مردم بومی بریتانیا را اشغال میکنند و این موضوع نه تنها از سوی حکومت انگلیس که از سوی کل مردم بریتانیا امری غیر قابل قبول است و چند ماه پیش مردم انگلیس برای همین موضوع دست به اعتراض زدند. اینها چند دلیل گزیده برای تصمیم گیری انگلستان بود و منجر به تصمیم قطعی خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا شد.
شرایط مهاجرتی انگلستان پیش از تصمیم بر خروج از اتحادیهٔ اروپا چگونه بود؟
اگر بررسی دقیقی انجام دهیم، میبینیم که در چند دههٔ اخیر میزان مهاجرت به بریتانا که شامل کشورهای انگلیس، اسکاتلند و ولز میشود به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد و این جمعیت مهاجر بیشتر از دیگر کشورهای اروپایی به بریتانیا میآمدند و تصمیم به زندگی در این کشور می گرفتند و از آن جایی که انگلستان یا بهتر بگوییم، بریتانیا جزو اتحادیهٔ اروپا بود، قانونی نمیتوانست جلوی این مهاجرت را بگیرد. نکته اینجاست که اتفاقاً برعکس پناهجویانی که به این کشور میآیند، مهاجران دیگر کشورهای اروپایی دارای شرایط تحصیلی بسیار خوبی بوده و سابقهٔ کاری خوبی هم دارند. این در حالی است که نسبت به مردم بریتانیا درخواست شرایط رفاهی و حقوق پایینتری دارند و همین امر سبب شده بهتر جذب بازار کار شوند. اگر بخواهم این موضوع را طبق آمارها اثبات کنم، باید بگویم که حدود چهل و چهار درصد مهاجران تحصیل کرده هستند و این در حالی است که تنها یازده درصد از مردم بریتانیا تحصیلا دانشگاهی دارند. از سوی دیگر درصد کمی از مردم کل بریتانیا در پایتخت انگلیس یعنی لندن زندگی میکنند و در حالی است که حدود یک سوم مهاجران در لندن مقیم شدهاند. تمامی این موارد مشکلاتی را برای مردم بریتانیا به وجود میآورد. برای مثال کارهایی که نیاز به تحصیلات ندارد توسط پناهجویان اشغال میشود و کارهایی که نیاز به تحصیلات دارند توسط مهاجران اروپایی پر میشوند و این موضوع در حالتی اتفاق میافتد که هر دو گروه تقاضای رفاه و حقوق کمتری نسبت به مردم بریتانیا داشته و در عین حال انگیزهٔ کار بیشتری هم دارند. به همین دلیل کارفرمایان حضور مهاجران و پناهجویان را ترجیح میدهند. از سوی دیگر افزایش جمعیت امکان استفاده از امکانات و خدمات شهری را با معضل مواجه کرده و این در صورتی است که توریستها هم برای بازدید جاذبههای گردشگری لندن در این کشور هستند. تمامی موارد گفته شده باعث نارضایتی مردم بریتانیا گشته و خواستار خروج پناهجویان و کاهش نرخ مهاجرت هستند تا بتوانند در کشوری که خود ساختهاند راحتتر زندگی کنند.
مردم بریتانیا چه نظری در مورد خروج از اتحادیهٔ اروپا دارند؟
باید بدانید که خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا اتفاقی یک شبه نیست و سالهاست که بریتانیا دارد روی این موضوع فکر میکند و برنامه ریزیهای لازم را انجام میدهد. همین چند سال پیش بود که در بریتانیا یک همه پرسی در مورد خروج از اتحادیهٔ اروپا انجام گرفت و بیش از پنجاه درصد مردم با این موضوع موافق بودند. با این حال امروزه شرایط داخلی بریتانیا هم تحت تآیر قرار گرفته و بالا رفتن تورم باعث شده برخی مردم از این موضوع احساس نارضایتی داشته باشند. این شرایط باعث شده برخی ابراز پشیمانی کنند و اعلام کنند که از انتخاب و رای خود پشیمان هستند. با این حال برخی دیگر هنوز امیدوار هستند که با گذر از مراحل اولیه به ثبات برسند و شرایط بهتر از قبل شود.
خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا چه تأثیری بر میزان مهاجرت می گذارد؟
در این مورد نظرات و گمانه زنیها متفاوتی است. برخی بر این باور هستند که جدا شدن انگلیس از اتحادیهٔ اروپا تأثیر چندانی بر آمار مهاجرت نمی گذارد و تنها سیستم مهاجرتی را دسته بندی و قانونمند میکند. این به آن معنا است که با وجود وضع قوانین مهاجرتی باز هم نرخ مهاجرت به همین میزان خواهد بود و یا تنها یک کاهش جزئی پیدا خواهد کرد. با وجود این برخی دیگر بر این باور هستند که محدودیتهای مهاجرتی و سختگیریها برای پناهجویان از همین الآن هم شروع شده و تعداد کسانی که امروزه میخواهند به بریتانیا مهاجرت کنند از همین الآن رو به کاهش رفته و امکان کاهش پذیرش مهاجرت به حد چشمگیری قابل پیش بینی است.
با وجود این پیش بینیهای ضد و نقیض، گروه سومی که بررسیهای دقیقتری انجام داده و شرایط را به ریزبینی مورد بررسی قرار دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که نرخ مهاجرت در یک یا دو سال آینده حدود پانزده درصد کاهش پیدا میکند تا دولت انگلیس و مسئولان بریتانیا بتوانند نظمی به شرایط حال حاضر بدهند و مردم خود را هم راضی نگه دارند. این درحالی است که این گروه معتقد هستند نرخ پانزده درصد کاهش چندان زیاد نیست و بیشتر از آنکه تعداد مهاجران از طریق قوانین و محدودیتها کم شود، به دلیل توهم کنترل شرایط و ترس از ریجکت شدن کاسته خواهد شد. این موضوع نشان میدهد که احتمالاً کنترل شرایط مهاجرتی از فاکتورهای اصلی بریتانیا بعد از خروج از اتحادیهٔ اروپا نخواهد بود و مردم همچنان میتوانند در صورتی که واجد شرایط باشند برای مهاجرت به این کشور اقدام نمایند. نکته اینجاست که بریتانیا تنها میخواهد مهاجرت تحت کنترل خودش باشد و مردم را گزینش کند؛ اما این بدان معنا نیست که به مهاجران نیاز ندارد. اتفاقاً برعکس. با توجه به اینکه حضور مهاجران در بریتانیا میزان تقاضا را در جامعه بالا میبرد و همین باعث افزایش نرخ تولید و ایجاد چرخهٔ مثبت اقتصادی میشود، بریتانیا به مهاجران نیاز دارد و تنها به روش ورود آنها به این کشور نظارت خواهد کرد. با تمامی این تفاسیر هنوز هم معلوم نیست حق با کدامیک از این سه دسته است و تنها زمان میتواند مشخص کند که سرانجام با خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا چه اتفاقی برای سیستم مهاجرتی این کشور خواهد افتاد.
با توجه به خروج انگلیس از اتحادیهٔ اروپا، برای اخذ ویزای انگلیس باید چه راهکاری داشته باشیم؟
این دیگر بر همه واضح است که نمیتوانید بی گدار به آب بزنید. شرایط روز به روز تغییر خواهد کرد و ممکن است در زمانی اقدام برای اخذ ویزای انگلیس اصلاً مناسب نباشد و در برههای از زمان بهتر باشد سریعاً برای اخذ ویزا اقدام کنید. این در حالی است که نوع ویزای درخواستی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه چه نوع ویزایی را چه زمانی درخواست بدهید امری است که باید با مشورت انجام دهید و اگر تجربهٔ لازم در زمینهٔ اخذ ویزای انگلیس نداشته باشید، از اتفاقها و اخبار روز با خبر نباشید و تخصص لازم را نداشته باشید، با توجه به شرایط فعلی امکان ریجمت درخواست خود را بالا میبرید.
به همین دلیل پیشنهاد میکنم پیش از هر کاری از مشاوران و کارشناسان زبده و کاربلد در امر اخذ ویزای انگلیس کمک بگیرید تا شرایط روز را به شما توضیح دهند و به شما بگویند که باید فعلاً دست نگه دارید یا اینکه میتوانید اقدام کنید. به علاوه در هر دورهای از زمان با توجه به شرایط و قوانین مهاجرتی و ویزا دادن بریتانیا مشخص میشود که چه ویزاهایی بیشترین اکسپت را گرفتهاند و چه ویزاهایی به سختی داده میشود. این را کسی میتواند به شما بگوید که تجربهٔ کافی داشته باشد و با مراجعان و متقاضیان زیادی سر و کار داشته باشد.
شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری ساحل شنی با دارا بودن سالها سابقهٔ درخشان در امر اخذ ویزای انگلیس، ویزای شنگن، ویزای کانادا و امریکا و همچنین هموار کردن مسیر اخذ روادید از طریق انجام امور ثبت نام، اخذ وقت سفارت و پیکاپ ویزا با افتخار در خدمت شما خواهد بود. کارشناسان این آژانس مسافرتی در کنار شما خواهند بود تا مدارک مورد نیاز را به صورت کارشناسی بررسی کرده و تمامی نواقض و ایرادها را پیدا کرده و برایتان رفع نمایند و امور اخذ وقت سفارت انگلیس و پیکاپ ویزای انگلیس را انجام داده و در نهایت ویزای انگلیس را در دستان شما بگذارند. به علاوه مشاوران ما میتوانند پیش از هر اقدامی دربارهٔ اینکه چه زمانی برای اقدام به اخذ روادید بریتانیا مناسب است و چه نوع ویزایی بهترین بازخورد را دارد به شما مشاورهٔ رایگان بدهند. پس اگر قصد سفر کوتاه یا بلند مدت به انگلستان یا دیگر کشورهای بریتانیا را دارید، همین الآن تلفن را بردارید و با شماره گیری 02157938 با همکاران ما در ساحل شنی ارتباط بگیرید و تمامی پرسشهای خود را مطرح کنید.
ما در شرکت خدمات مسافرتی ساحل شنی همواره در تلاش هستیم تا شما مسافران محترم بتوانید در کمترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را بگیرید. برای اخذ انواع ویزا و اطلاع از شرایط و قوانین مسافرتی در هر کشور میتوانید با مشاوران و متخصصان ما در تماس باشید.